Schrijfster Helen Dool brengt een groot deel van haar tijd door in Mhyntallan. Ze heeft al enkele jaren een vaste kamer in de Halfway Inn en in de Parel van Peek. Hoewel ze gemakkelijk zeeziek wordt doet ze niets liever dan de dag doorbrengen op een zeilboot varend langs de vele eilanden van het Labyrint der Getijden. De rest van de tijd kun je haar in Nederland vinden, in de buurt van Utrecht, een plaats in het midden van dat land.

Helen Dool is niet over een nacht ijs gegaan bij het schrijven van Halverwege. Ze begon jaren geleden met het verhaal van Tim en zijn vrienden. Vertelster Irene Bakker (Irina) stimuleerde haar daarin. Daarna zocht Helen hulp bij het verbeteren van het boek. Schrijfcoaches als Eva Reinders en Wilma Geldof hebben grote invloed gehad op de structuur van het manuscript, al was Helen eigenwijs genoeg om haar eigen koers te blijven varen. Na de eigen uitgave van Halverwege heeft Helen Dool de vervolgverhalen geschreven. Bij De Querido Academie in Amsterdam (hoofdstad Nederland) zette Helen de puntjes op de i van het laatste manuscript van de drie. 

Momenteel verblijft Helen Dool op Bruggen van Brandaan.

Onder de naam Heleen van den Hoven bracht ze enkele thrillers en kinderboeken uit. Meer over Heleen vind je op heleenvandenhoven.nl.