Labyrinth of Tides is een trilogie van avonturenromans voor iedereen die van spannende verhalen in een bijzondere omgeving houdt. De lezers zijn young adults, new adults en andere volwassenen.

Het eerste deel Halverwege, is een roman over twee personen op een keerpunt in hun leven: Hariman Loor en zijn achter-achterkleinzoon Tim Bakker.
Voor het gedeelte dat zich afspeelt in 1860 heeft Helen Dool veel research gedaan. Hoe ging je naar de wc op een zeilboot? Hoe kookte je? Hoe werkte het licht? Voor Halverwege gebruikte de schrijfster tekeningen en kaartfragmenten van Hariman Loor, haar ter beschikking gesteld door Sophie Bakker, zijn achterkleindochter.  
Enkele voorbeelden van het werk van de cartograaf vind je op de pagina HARIMAN LOOR.

Het tweede deel (beschikbaar als manuscript) vertelt het verhaal van Samir, de vriend van Tim Bakker. Hij vaart met Tim langs de eilanden, op zoek naar zijn vader. Ze ontmoeten David, een jongen uit Nieuw Zeeland. Hun tocht wordt bemoeilijkt door bedreigingen en sabotage. Gevaar en hulp komen uit onverwachte hoek. 

In het derde deel (ook beschikbaar als manuscript) is David door zijn stiefvader meegenomen. Tim, Samir en Tims vriendin Fred zoeken hem, maar het is niet gemakkelijk iemand te vinden in het Labyrint der Getijden. Als alles goed lijkt te komen, slaat Davids stiefvader zijn slag, vlak voordat een storm toeslaat. Dan moet Fred het in haar eentje redden.

Over Halverwege

Halverwege is een avonturenroman, een zogenaamd cross-over boek, geschikt voor zowel jongeren als volwassenen. Het gaat over twee personen op een keerpunt in hun leven: Hariman Loor en zijn achter-achterkleinzoon Tim Bakker. Ze zijn allebei op zoek naar een eiland, maar raken verstrikt in intriges die hen van koers brengen.In Halverwege vind je ook tekeningen en fragmenten van de zeekaart van Hariman Loor uit 1860.

Zowel jonge als oudere mensen waarderen het boek. Ze schrijven:

"het taalgebruik is erg mooi en heel beeldend, het verhaal is intrigerend en roept kleurrijke beelden op"

"prachtig hoe de twee parallelle verhalen zo met elkaar zijn verweven, het spel LoT is een mooi intermedium tussen beiden"

"ik wist op een gegeven moment niet meer over wie ik liever wilde lezen: Tim of Hariman"

Het spel LoT speelt op meerdere manieren een rol in het boek. Het is het spel dat in de herberg gespeeld wordt, maar het is ook een bordspel, dat op Halverwege uitgegeven is, en dat met een flinke reclamecampagne het vasteland van Europa bereikt heeft.

Meer over het spel vind je op HET SPEL LOT

Halverwege is er in twee edities, als e-book en paperback.