Voorbij de Ierse kust naar het zuidwesten, met één voet nog op het continentale plat, ligt in de Atlantische oceaan een eilandengroep. De Ieren noemen het gebied Lubra o’ Taoide, de Bretonnen Milendallanv en de bewoners van Cornwall Milhyntallan, of Mhyntallan. In havenkroegen over de hele aardbol spreken de meeste zeelui echter over dit stukje zee als het Labyrinth of Tides.

Het Labyrinth of Tides is een groep van ongeveer 400 kleine eilanden. Het is een weinig bekend gebied, met meer gevaren dan voordelen voor de scheepvaart, vanwege verraderlijke stromingen en klippen die in de loop der eeuwen menig slachtoffer hebben gemaakt.

In totaal zijn ongeveer 100 van de eilanden bewoond. Het grootste – en makkelijkst bereikbare – eiland is Halverwege (Halfway Island). Halverwege heeft (nog) geen reguliere veerverbinding met het Europese vasteland of Ierland, hoewel er wel regelmatig verkeer is met het Verenigd Koninkrijk.

Het eiland Peek, tweede in grootte, is bereikbaar met een veerboot vanaf Halverwege. Andere eilanden zijn Westzand (Westsand), Hoek, Hoeksteen en Werf van Peek (Peek Dock). Portalegre is vooral bekend door zijn internationale pokertoernooien. Oussaan geniet enige bekendheid vanwege zijn kliniek waar veel gebruik wordt gemaakt alternatieve geneeswijzen met onder meer plaatselijk geteelde kruiden. Op De Einder is een kinderkolonie. Onder De Nieuwe Toren was ten tijde van de tweede wereldoorlog een onderzeebootbunker.