‘Hello, we are looking for highly intelligent individuals.’ 
Aanvankelijk lijkt CARPA 3521 een speelse manier om sollicitanten te werven. De vraagstukken die de puzzelmakers aan de spelers voorleggen zijn complex en gaan steeds dieper het dark web in. Wie alles oplost, ontvangt de eerste opdracht. Voor de tweede opdracht moet de speler een gevaarlijke grens overgaan. Daarna kan hij niet meer terug.
Anja Versluijs vindt het leuk dat Geus zo’n plezier heeft in het spel. Tot hij stiller wordt, en niet meer op berichten reageert. Uiteindelijk lijkt hij helemaal van de aardbodem verdwenen. Zijn laatste levensteken is een bericht aan wiskundige en expert informatiebeveiliging Quint Ruys.
Quint wil Anja graag helpen, zelfs al moet hij er zijn veilige huis voor verlaten. Dan nemen hackers de controle over van een sluis.

Met de naderende winterstorm groeit de paniek. Quint stelt de grote vraag: Is Nederland nog wel veilig? 

Heleen van den Hoven schreef deze thriller voor een wedstrijd van Sweek en De Crime Compagnie, en won ermee de eerste prijs. Je kunt het boek hier kopen. Als je het leuk vind om eerst de puzzels op te lossen, wacht dan nog even met lezen. Een deel van de puzzels die oorspronkelijk door CARPA 3521 gepubliceerd zijn, kun je op deze website vinden. Enkele ervan kun je gewoon oplossen, voor andere is meer ervaring met encryptie of met specifieke software nodig. De oplossingen kun je later in het boek lezen. 

De research voor dit boek heeft Heleen naar veel plaatsen geleid, in Nederland en soms ook in het dark web. De foto's op de deze pagina zijn op haar zoektocht naar inspiratie en wijsheid genomen.

Heleen is vooral Rijkswaterstaat dankbaar voor hun gastvrijheid bij de mooie objecten die zij beheren en bouwen en die terecht 'kunstwerken' worden genoemd. Ze had het boek graag bij de Maeslantkering ten doop gehouden, maar jammer genoeg vond Rijkswaterstaat dat 'gezien de huidige politieke belangstelling voor cybercrime' niet zo gepast.

Er is ook een luisterboek van Het CARPA Complot. Hier kun je de proloog beluisteren: Het CARPA Complot bij Luisterrijk.nl