Onder het zakelijke werk van De kleine Koning (voorheen Texpertise) vallen vele werkzaamheden, zoals het ontwikkelen van cursusmateriaal, handleidingen, teksten voor folders en websites en het geven van trainingen. Ook het vormgeven van folders en affiches of cursusmateriaal doet De kleine Koning veel.

Softwarehandleidingen die Texpertise/De kleine Koning ontwikkelde gingen onder andere over een geautomatiseerde studentenadministratie, een speciaal ontwikkeld boekhoudprogramma, de bediening van een veiligheidssysteem bij gaswinning of op boorplatformen. Heel uiteenlopend dus. Soms volgt op het maken van de handleiding ook het verzorgen van een training.

Het belangrijkste onderdeel van het zakelijke werk is toch het maken van handleidingen en trainingsmateriaal. Wanneer u wel eens heeft geprobeerd om de werking van de nieuwe dvd-speler aan uw moeder uit te leggen, dan kent u het belang van een goede handleiding (en van kinderen). En aangezien Heleen van den Hoven-Schram van huis uit docent is, vindt ze het ook erg leuk om af en toe een computertraining te geven.

Mocht u op zoek zijn naar iemand die uw cursusmateriaal ontwikkelt of vormgeeft, wilt u een boek maken voor uw relaties, heeft u een apparaat of software gemaakt, maar begrijpt niemand hoe het werkt, neemt u dan contact op met Heleen via het contactformulier.