De kleine Koning houdt van boeken. Mooie boeken, speciale boeken, boeken waar er maar tien van zijn en boeken die iedereen zou moeten lezen. Een boek met iets speciaals, zoals een kaart erin, maakt De kleine Koning gelukkig. Hij maakt dan ook het liefste boeken.

Is de kleine koning dan een uitgever?

Uitgeven van boeken doet De kleine Koning niet vaak. Het verkopen vindt hij veel minder leuk dan het maken. Daarom noemt hij zich boekmaker. Als boekmaker helpt De kleine Koning particulieren en bedrijven. Bijvoorbeeld met het vormgeven en drukklaar maken van hun boek en met het zoeken naar een drukker die voor het doel geschikt is. Voor bedrijven is De kleine Koning al meer dan twintig jaar aan het werk. Vroeger onder de naam Texpertise, tegenwoordig onder de naam De kleine Koning. Ach ja, moderne koningen werken ook. Kijk maar eens op Zakelijk.
Dit werk varieert van het ontwerpen van een folder, het schrijven en vormgeven van lesbladen tot complete boeken. Ook het maken en geven van trainingen komt nog steeds voor.

Maar er zijn wel boeken uitgegeven door De kleine Koning

Dat klopt. Soms kan hij het niet laten. Vooral de spannende boeken van Helen Dool geeft hij nu zelf uit. Dat heeft grote voordelen, omdat hij nu zelf kan bepalen hoe het eruit ziet. Maar voor veel taken zoekt hij dan wel hulp van buitenaf, zodat hij zelf kan doorgaan met het leukste vak van de wereld: boekenmaken.