Halverwege is een zogenaamd cross-over boek, geschikt voor zowel jongeren als volwassenen. De aanbevolen leeftijd is 15+, maar als je van dikke, niet kinderachtige, boeken houdt kun je het ook al jonger lezen. Een andere term voor het boek is coming of age roman. Maar voor Helen Dool is Halverwege gewoon een dik boek over twee personen op een keerpunt in hun leven: Hariman Loor en zijn achter-achterkleinzoon Tim Bakker. Ze willen allebei op zoek naar een eiland, maar raken verstrikt in intriges die hen van koers brengen.

Voor het gedeelte dat zich afspeelt in 1860 heeft Helen Dool veel research gedaan. Hoe ging je naar de wc op een zeilboot? Hoe kookte je? Hoe werkte het licht?

In Halverwege vind je ook tekeningen en kaartfragmenten van Hariman Loor, aan de schrijfster ter beschikking gesteld door Sophie Bakker, zijn achterkleindochter.

Halverwege is er in twee edities, het e-book en de paperback. De boeken zijn te koop via Boekenroute.nl en bol.com. Dit zijn betrouwbare partners waar je veilig kunt bestellen en betalen.