Een boek over een school waar alleen maar prinsessen komen. En  Lola, de dochter van de concierge...

De Troonladder is een school speciaal voor prinsessen. Toch is het wel een moderne school. Alle vaders en moeders, koningen en koninginnen, tsaren en tsarina’s, sultans en sultana’s willen dat hun meisjes zo normaal mogelijk opgroeien.
Dan komt Lola op school, de kleindochter van de conciërge. Zij vertelt hoe het op een normale school toegaat. En dan willen de prinsessen ook skaten en een project doen, en hun huisdieren meenemen naar school. Alles liever dan linten knippen!
Een boek voor kinderen die keet schoppen heel normaal vinden...

De Troonladder ligt in een gewone wijk in Nieuwegein. Op loopafstand van de school waar de kinderen van de schrijfster naar toe gaan. Daardoor is alles zo levensecht beschreven.
Het zijn herkenbare verhalen, waarin steeds wel wat misgaat. Hoewel de schoolomgeving van haar kinderen voor de schrijfster een inspiratiebron was, zijn de verhalen leuk voor alle schoolkinderen, voor ieder die ooit wel eens gedroomd heeft een prins of prinses te zijn en die graag even uit de band springt.

Leuk om zelf te lezen (AVI 8) en geschikt als voorleesboek voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Heleen van den Hoven-Schram schreef dit boek voor haar dochter, die als kleuter niets liever deed dan zich verkleden en dat natuurlijk als prinses.
Illustratrice Liesbeth Louws, die zelf schooljuf was op de Toonladder, ook een school in Nieuwegein, maakte er kleurige illustraties bij.

Tekst: Heleen van den Hoven-Schram
Illustraties: Liesbeth Louws
Formaat: 21 x 24 cm, 48 bladzijden, full colour, genaaid gebrocheerd,
ISBN: 90-805719-4-6,
Prijs: € 7,95