In 1999 begon De kleine Koning met het maken van boeken. In eerste instantie waren dat enkele eigen uitgaven, later ook die van opdrachtgevers. Schrijfwerk was tot op dat moment behoorlijk technisch geweest: handleidingen en cursusmateriaal. Wel had de vormgeving al een belangrijke plaats. Hoe je iets vormgeeft, heeft een grote invloed op hoe het gelezen en begrepen wordt.

De laatste jaren is De kleine Koning vooral actief als schrijver. Dat begon met de trilogie Labyrinth of Tides. Halverwege, het eerste deel, uitgegeven door De kleine Koning, kent twee vervolgen. Om deze boeken te promoten bij een reguliere uitgever, heeft Heleen van den Hoven het afgelopen jaar aan enkele wedstrijden meegedaan.

En met succes. Een kort verhaal, een gedicht en het young adult boek Orvieto Underground bereikten de finale. Het CARPA Complot won de eerste prijs en leverde Heleen een uitgeefcontract op. Meer daarover kun je lezen in Het CARPA Complot

Daarna won Heleen ook nog de schrijfwedstrijd voor de Nationale Voorleeslunch met haar voorleesverhaal. Je kunt dat hier lezen: Pakketdienst. Inmidels vindt De speelgoedman de weg naar de winkels.