In 1999 begon De kleine Koning met het maken van boeken. In eerste instantie waren dat enkele eigen uitgaven, later ook die van opdrachtgevers. Schrijfwerk was tot op dat moment behoorlijk technisch geweest: handleidingen en cursusmateriaal. Wel had de vormgeving al een belangrijke plaats. Hoe je iets vormgeeft, heeft een grote invloed op hoe het gelezen en begrepen wordt.

De laatste jaren is De kleine Koning vooral actief als schrijver. Dat begon met de trilogie Labyrinth of Tides. Halverwege, het eerste deel, uitgegeven door De kleine Koning, kent twee vervolgen. Om deze boeken te promoten bij een reguliere uitgever, heeft Heleen van den Hoven het afgelopen jaar aan enkele wedstrijden meegedaan.

En met succes. Een kort verhaal, een gedicht en het young adult boek Orvieto Underground bereikten de finale. Het CARPA Complot won de eerste prijs en leverde Heleen een uitgeefcontract op. Meer daarover kun je lezen in Het CARPA Complot

Daarna won Heleen ook nog de schrijfwedstrijd voor de Nationale Voorleeslunch met haar voorleesverhaal. Je kunt dat hier lezen: Pakketdienst.

Al met al is 2018 een veelbelovend jaar geworden. Op 20 juni 2019 verschijnt Het CARPA Complot. Ondertussen schrijft de kleine koning lekker door. 

"... Vanuit verschillende tijden (1860 en 1999) en perspectieven wordt de lezer meegetrokken in hun beider zoektocht waarbij Tim een sterke band ontwikkelt met de eilandbewoners en zelfs met enkelen van hen het bordspel L.O.T. (Labyrinth of Tides) speelt. Een bijzonder geconstrueerd boek, tot in de details uitgedacht, dat de personages ook echt tot leven brengt en op een originele manier de zoektocht door het leven beschrijft."   (Biblion-recensie)

Halverwege is een avonturenroman, een zogenaamd cross-over boek, geschikt voor zowel jongeren als volwassenen. Het gaat over twee personen op een keerpunt in hun leven: Hariman Loor en zijn achter-achterkleinzoon Tim Bakker. Ze zijn allebei op zoek naar een eiland, maar raken verstrikt in intriges die hen van koers brengen.In Halverwege vind je ook tekeningen en fragmenten van de zeekaart van Hariman Loor uit 1860.

Zowel jonge als oudere mensen waarderen het boek. Ze schrijven:

"het taalgebruik is erg mooi en heel beeldend, het verhaal is intrigerend en roept kleurrijke beelden op"

"prachtig hoe de twee parallelle verhalen zo met elkaar zijn verweven, het spel LoT is een mooi intermedium tussen beiden"

"ik wist op een gegeven moment niet meer over wie ik liever wilde lezen: Tim of Hariman"

Halverwege is er in twee edities, als e-book en paperback.

Uitgever gezocht

Halverwege kent twee vervolgen. Deze zijn als manuscript beschikbaar voor ge├»nteresseerde uitgevers. De kleine Koning gunt de trilogie een beter thuis en een groter publiek dan het de drie boeken zelf kan geven. 

De kleine Koning is een boekmaker. Hij bezit wel de vaardigheid om de boeken vorm te geven en te laten drukken, maar niet de mogelijkheiden en de prestige van een erkende uitgeverij om de boeken de plaats te geven (in boekhandels en in uw kast) die ze verdienen. 

Klik op de cover om een deel van het boek met het eerste hoofdstuk in te zien.

Halverwege voorplat br

In het boek staat een reproductie van de zeekaart van Hariman Loor (1860).

LET OP: deze kaart is niet geschikt voor navigatiedoeleinden.

Zeekaart 800