Cover GrontopiaDe wedstrijd van Toekomstig Westerwolde kon ik niet laten schieten. Echt iets voor mij: lees de essays van wetenschappers, die hun visie op de toekomst geven, en schrijf dan je verhaal. Het moest spelen in Westerwolde in de toekomst - als het dan nog bestond. 

De toekomstvisie van de wetenschappers stelde in eerste instantie niet echt gerust. Behalve één ding: in de toekomst verdween er veel, maar er kwam ook wat voor terug (behalve veel zeewater): andere flora en fauna. 

Meteen moest ik denken aan een artikel over de eerste wolf die jaren geleden de Duitse grens overstak naar Groningen (meen ik). Ik combineerde dat met beelden van branden in California, en met de visioenen van overstromingen die ik bij Het CARPA Complot had gezien. 

Ik was één van de twee winnaars, en mijn verhaal Westerwolven werd gepubliceerd in Grontopia, samen met dat van zes andere schrijvers, waaronder de kersverse winnaar van de Schaduwprijs. Goed gezelschap!

Een paar dagen later verscheen een stuk in de krant over wolvenfamilies op de Veluwe. De toekomst kwam al snel een stukje dichterbij...